Glutenfria raggmunkar
Igår blev jag sugen på den riktiga klassikern raggmunkar!
Det är en rätt, som jag skulle kunna äta tills jag spricker av! Ååh, så gott det är!
Såhär gjorde jag mina.
Ingridienser:
1.1 kg fast potatis
3 dl glutenfri mjölmix
1 tsk salt
5.5 dl mjölk
3 ägg
3 dl glutenfri mjölmix
1 tsk salt
5.5 dl mjölk
3 ägg
1. Riv potatisen med den fina sidan av rivjärnet. Häll av vattnet som blir
2. Bland mjöl och salt
3. Häll i hälften av mjölken i mjölet och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten och vispa i äggen.
4. Stek raggmunkarna precis som vanliga pannkakor.
Jag serverade mina med stekt bacon. Blev kanongott!
Försök få de tunn och fin, annars kanske inte potatisen blir riktigt mjuk. Då får man tuggmotstånd i sina raggisar. ^^
Smaklig måltid!